Prekršajni sud u Zadru oslobodio je krivnje aktualnog hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića zbog prometnog prekršaja vozača službenog vozila u vlasništvu Plive iz vremena kada je Orešković tamo bio direktor.

Oreškovića se teretilo da kao odgovorna osoba do 2. listopada 2013. godine na obavijest o prometnom prekršaju u Biogradu,  nije dao podatke o identitetu osobe kojoj je bilo povjereno na upravljanje vozilo u vlasništvu tvrtke Pliva Hrvatska.

Oreškoviću se pokušao poziv dostaviti nekoliko puta no zbog promjene mjesta boravišta poziv mu nije uručen.

U međuvremenu je svjedok Davor Brnat izjavio da je u vrijeme počinjenog prekršaja odgovorna osoba u Plivi bio Tihomir Orešković i to kao predsjednik uprave. 

Međutim u pogledu obveze dostavljanja podataka o osobama koje su se koristile službenim vozilima da je postojala posebna služba u kojoj je i on bio raspoređen i to za vođenje evidencije koji su zaposlenici zaduživali pojedina službena vozila i kojeg dana.

Nakon provedenog postupka Sud je zaključio da nema relevantnih dokaza da je okrivljenik počinio djelo prekršaja koje mu se optuženjem stavlja na teret.

Sud je presudu donio 15. prosinca 2015. godine, a ona je stranici e-oglasna objavljena jučer.

Podsjetimo, 23. prosinca 2015. godine MOST i Domoljubna koalicija su Tihomira Oreškovića potvrdili kao mandatara nove Vlade koja je kasnije dobila podršku saborske većine.

Cjelovitu presudu i obrazloženje pročitajte ovdje.