Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat u prvom je radnom posjetu Zadarskoj županiji. Dobrodošlicu mu je poželio župan Stipe Zrilić koji je naglasio važnost promicanja poduzetništva u Zadarskoj županiji.

- Ako poduzetništvo nije uspješno, ne možemo ni mi biti uspješni. Ja se nadam da je naše poduzetništvo stabilizirano nakon svih pokazatelja rasta prihoda i zapošljavanja te se nadam da će ministar uspješno prezentirati programe za naše poduzetnike, rekao je Zrilić.

Ministar Horvat u Zadarskoj županiji boravi u sklopu dvomjesečnog obilaska županija u kojima prezentira mjere poduzetnicima, a kako bi se upoznao sa specifičnostima svake županije. 

- Proteklih sedam godina bilo je turbulentno vrijeme. U jeku krize biti poduzetnik je i hrabrost i vrlo ambiciozna želja. Ovo je specifična županija, tek oko 8 % poduzetnika funkcionira u proizvodnoj djelatnosti. Obilazeći županije identificiramo raznolikosti i specifičnosti po kojima ćemo prilagođavati programe, rekao je Horvat koji je najavio nova tri natječaja te povoljnije kreditne aranžmane.

Naglasio je da je prije preuzimanja čelne funkcije, i sam bio poduzetnik i mučio se sa svim problemima koje danas pokušava riješiti.

Na upit novinara komentirao je i skidanje tvrtki sa popisa od posebnog strateškog interesa za Hrvatsku.

- Ono što potenciram je da će se prodajom državne imovine i aktivacije one koja predstavlja mrtvi kapital, stvoriti će se do kraja godine jedan fond koji će biti namijenjen hrvatskog poduzetniku. Oni tako neće trebati ići u banku već će iz tog cirkularnog fonda dobiti poticaj kojeg će nakon izvjesnog vremena vratiti u fond. 

Ministar Horvat susreo se sa zadarskim poduzetnicima i na tribini im predstavio mjere i programe poticanja poduzetništva pod nazivom „MINPO JE TU ZA VAS". Nakon izlaganja pozvao je poduzetnike da ga upute u probleme s kojima se susreću prilikom poslovanja te je iste saslušao i savjetovao.

Nakon sastanka ministar Horvat obišao je proizvodni pogon tvrtke Mišlov d.o.o. u zoni Poličnik te tvrtku HsTecka.