Dvorac na prodaju, na jednom od nenastanjenih otoka. Moguće je kupiti dvorac sa 50 000 m2 zemljišta na jednoj od najljepših lokacija na Jadranu, tako je oglašena agencijska prodaja nekretnine na Škardi, otočiću koji spada pod Grad Zadar.
Vlasnik kule u uvali Griparica je tvrtka Škarda iz Pule, koja je početkom siječnja otišla u stečaj.
 Ta tvrtka iz Pule s Istraijanom Srđanom Grubićem i njegovim talijanskim partnerima za Škardu je imala veliki projekt na kojem se radilo od 2002.godine. Srđan Grubić kupio je veći dio dvorca, odnosno kule, kako tu građevinu nazivaju bivši vlasnici iz obitelji Segarić. On je otkupio vlasnička prava od tadašnjeg koncesionara, poznatog umjetnika Zlatka Jakuša (autora dizajna prve hrvatske novčanice), koji je uz uvjet obnove građevine imao  ugovor na pravo korištenja 25 godina, podsjetio nas je Marijan Segarić, jedan od vlasnika sa Škarde, na kojoj je i rođen.
- Škarda već godinama nema niti jednog stalnog stanovnika. Na otočiću je 14 kućica, od kojih je jedan dio obnovljen, par njih se izdaje turistima.
Jakuš je napustio Škardu na koju je stigao Grubić s velikim projektom elitnog turizma, u partnerstvu s nekim Talijanom. On je odlazio čak u Ameriku kako bi ugovorio prodaju dijela nekretnina u vlasništvu Ljube i Vita Segarića (donatora zadarskog spomenika pomorcu), a onda je sve stalo, osim koncesioniranja sidrišta na bovama u uvali Griparica i išćanskoj uvali Kosirača, ispričao nam je Segarić, koji je bio voditelj na jahtama i svoje bogate i moćne goste iz Italije dovozio u Griparicu. - Oni su prvi vidjeli ruševinu od dvorca i zamjerili nam što smo to pustili da tako propadne. Tako je i došlo do ugovora s Jakušem, dodao je Segarić.
Danas u tu uvalu dolaze neki novi bogataši iz Italije. Često sa svojom jahtom uplovljava general Čermak, vlasnik Croduxa. Škarda se prodaje, ali kupaca nema, kazao nam je umirovljeni pomorac Marijan Segarić.

On jako dobro pamti što je sve vlasnik tvrtke Škarda planirao na lokaciji Polje: hotel, luksuzne vile s bazenima. Najavljivala se i gradnja marine s 80 vezova.,U sve to trebalo je uložiti deset milijuna eura.

Bio bi to jedan oblik robinzonskog ali elitnog turizma na Škardi, ali tamo više nema ni Robinzona. Poneki vlasnik kućica, koje se ljeti iznajmljuju za pravi robinzonski odmor.

Drugi dio plana bio je još ambiciozniji: tražio se investitori, koji bi otkupili dodatnih sto hektara poljoprivrednog zemljišta i 27 hektara za golf. Procjenjivalo se da bi bi to bilo ulaganje od još 12 milijuna eura.

Ali kako je nestalo talijanskog partnera, tako je bajka o Škardi završila u javi na kojoj se dvorac prodaje, a Segarići prodaju dijelove tog otočića bez, naravno, pomorskog dobra.