Molim vas da u svojim medijima objavite priču stanara Branimirove obale koji već barem 7 godina trpe noćno zlostavljanje pijane klijentele pekarne Kod Pere koja radi cijelu noć.
Više informacija šaljemo vam u privitku u nadi da ćete nam pomoći naći izlaz iz nama zaista nezavidne situacije. poruka je to koju smo dobili od predstavnika stanara. te njihov popis, koji za sada ostaje poznat samo redakciji.

Prenosimo njihovu priču prema nadležnim službama koje su očito zaspale uz ovaj urbani problem u kojem se nitko od njih vjerojatno ne bi želio naći.

"Ako ste iz Zadra barem ste jednom nakon noćnog izlaska otišli na Branimirovu obalu na burek "Kod Pere". I vjerojatno ste na obližnjim klupicama nastavili razgovor, a možda i zapjevali koju. No, ono o čemu zasigurno niste vodili računa jesu stanari okolnih zgrada.
A upravo su oni već godinama zlostavljani nesnosnom bukom po cijelu noć, svaku noć.
Naime, pekarna „Kod Pere" godinama ima dozvolu za 24-satni rad. Upitno je koliko je to legalno jer sve ove godine ista pekarna nema na svom objektu jasno istaknut početak i kraj radnog vremena kao i ostale podatke koji po zakonu moraju biti vidljivi na svakom poslovnom objektu. Svjesni su stanari da je Zadar turistička destinacija, a njihova ulica nikada ni nije bila oaza mira. Sukladno tome, na određenu dozu buke - pristaju. No, činjenica je također da od klijentele spomenute pekare trpe ipak previše.

Auto-sirene, preglasna muzika iz automobila, tučnjave, prijetnje, glasno pijano pjevanje i verbalno nadglašavanje, razbijanje boca, povraćanje i obavljanje nužde na ulici ispred zgrada, uništavanje fasada, više puta razbijena stakla na ulaznim vratima, zvonjenje na parlafon usred noći iz zabave, krađe zajedničke imovine, prejaka neonska rasvjeta reklame okrenuta prema spavaćim sobama stanara, smrad i smeće kojim je ulica prekrivena u ranojutarnje sate ... samo su neki od problema kojima se stanarima onemogućava pravo na cijelonoćni nesmetani odmor.
Iako su im ljeti uvijek bili otvoreni prozori, zbog buke, ali i smrada dima iz pekarne i fast fooda bili su prisiljeni nabaviti klima uređaje i cijelo ljeto provoditi sa zatvorenim prozorima. Nažalost, problem tu ne prestaje jer se buka i dalje, kroz zatvorene prozore čuje kao da je u sobi.
Stanari Obale kneza Branimira obitelji su s malom djecom, školarcima, radni ljudi, umirovljenici, bolesni ljudi, a mnogi su se i razboljeli jer od buke već godinama ne mogu spavati.
Iako su stupili u kontakt sa svim mogućim nadležnim institucijama, pomaka nema. Odgovor uvijek glasi "nisu utvrđene nepravilnosti". Policija intervenira na poziv stanara ali čim se udalje dolazi nova grupa ljudi i nastavlja se njihov teror.
Dok zajednička prijava brojnih stanara Branimirove obale kruži kroz razne institucije pred nekoliko dana poslovnici Tiska smještenog odmah do pekarne Kod Pere izdana je dozvola za 24-satni rad!!!??? Tisak u svojoj ponudi između ostalog ima i alkohol. Tko i kojim pravom podržava ilegalni noćni klub na ulici, na otvorenom, pod prozorima stanara.

Branimirova obala je uvijek bila i biti će velikom većinom stambena zona i kao takva mora imati Zakonom utvrđeno pravo na mir i noćni odmor u vremenu od 22-06 sati."