Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač susreo se u utorak u Zadru s bivšim predsjednikom slovačke vlade Mikulášom Dzurindom. Bivši slovački premijer, ali i bivši ministar vanjskih poslova, rado boravi u Zadarskoj županiji te ju dugi niz godina posjećuje.

Tom prilikom ministar Kovač se susreo s njim gdje su se nakon kratkog razgovora prošetali zadarskim Forumom i Kalelargom.

„Drago mi je da sam se susreo s gospodinom Dzurindom. On je veliki prijatelj Hrvatske i veliki poznavatelj prilika u Lijepoj Našoj. Osoba je koja je preporodila svoju državu i uvijek je ugodno s njim popričati i razmijeniti mišljenja. No, u ovako neformalnom druženju uspjeli smo se dotaknuti i drugih tema osim politike i gospodarstva.

Kazao je da rado posjećuje našu zemlju i provodi vrijeme u Zadarskoj županiji - ponosan sam čuti tako pozitivne dojmove ljudi koji uistinu mogu promovirati našu Hrvatsku na najbolji način. No, to me ne čudi jer Grad Zadar je naš ponos - kao i cijela županija - i sa svim ljepotama imaju mnogo toga ponuditi svim gostima", komentirao je ministar Kovač susret s bivšim slovačkim premijerom Dzurindom.

Naime, bivši slovački premijer poznat je po tome da je Slovačku u potpunosti reformirao od 1998. do 2006. - za to ju je vrijeme uspio izvući iz političke nestabilnosti, ali i ekonomske krize i siromaštva te je pretvoriti u prosperitetnu zemlju ugodnu za život.