Zračna luka Zadar dobila je službenu obavijest da niskotarifna kompanija easyJet uvodi novu liniju Zadar - Milano. Linija će se odvijati tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Prvi let je 27.lipnja a linija će se odvijati do do 3.rujna, javio je Nikola Barać, zadužen za informiranje u Zračnoj luci.

 Prema PR easyJet, Europska vodeća aviokompanija, objavljuje plan rasta na Hrvatskom tržištu tijekom 2017. godine. Ovim ulaganjem značajno će se povećati kapacitet tijekom sljedeće godine, čak za 23% više u odnosu na proteklu godinu. Navedeno znači da će putnicima biti dostupno gotovo 1 milijun sjedala te veći izbor destinacija prema kojima mogu letjeti po prihvatljivim cijenama, što će dovesti do povećanja broja turista u regiji.

Iz easyJeta objavili 7 novih ruta, uključujući potpuno novu destinaciju- Zadar, koji postaje četvrta zračna lukom u Hrvatskoj koju opslužuje, pored Splita, Dubrovnika i nedavno uvedene Pule s dvije linije.
Siguran sam da će se novi letovi prema Zadru, za koje očekujemo da će prevesti preko 8,000 putnika tijekom prve sezone, iskazati vrlo popularnima među talijanskim turistima kojim sada imaju mogućnost putovanja po fantastičnim cijenama prema jednom od najstarijih hrvatskih gradova s prelijepim plažama, otocima i pristupom prema jedinstvenom i predivnom Nacionalnom parku Plitvice, pod UNESCO-vom zaštitom, izjavio je menadžer kompanije Dimitris Schoinas