Tijekom novogodišnjeg vikenda "igra" s pirotehnikom ozlijedila je četvero djece te 21-godišnjaka na zadarskom području. 

U subotu oko ponoći u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru uslijed eksplozije petarde lakše je, u predjelu glave, ozlijeđeno 12-godišnje dijete.

U nedjelju u Glavici 15-godišnjakinja je vadila sadržaj petarde koja joj je eksplodirala u ruci i teško ozlijedila šaku.

U nedjelju oko podne u Šibenskoj ulici u Zadru prilikom aktiviranja pronađene petarde lakše je, u predjelu prstiju, ozlijeđeno 10-godišnje dijete.

U nedjelju poslijepodne u Ulici Frane Alfirevića u Zadru prilikom bacanja petarde eksploziji je lakše ozlijeđeno 9-godišnje dijete, u predjelu šake.

Jučer oko 15 sati u Ulici Danijela Farlattija u Zadru 21-godišnjak je vadio eksplozivno punjenje iz pirotehničkih sredstava, punio njime metalnu posudu i potom sadržaj zapalio opuškom cigarete. U eksploziji mu je teško ozlijeđena šaka.

Iz policije podsjećaju da je od danas zabranjena uporaba pirotehničkih sredstava II i III razreda.

- Posebno apeliramo na roditelje da pripaze na djecu, koja zbog neiskustva i zaigranosti mogu nastradati upotrebljavajući pirotehniku. Pirotehnička sredstva, iako mogu poslužiti za zabavu, nisu igračke i mogu ozbiljno ugroziti zdravlje i imovinu, poručuju iz PU zadarske.