Poduzetnik Tomislav Horvatinčić prodao je trgovački centar s podzemnom garažom Cvjetni,  doznao je Poslovni dnevnik.

Centar Cvjetni uskoro ulazi pod kišobran austrijske nekretninske grupacije Supernova koja je preuzela dugove i postaje strateški partner Hoto grupe.

Da se radi o uglednom međunarodnom strateškom partneru iz Hoto grupe su najavili još u prosincu prošle godine kada je bilo riječi o restrukturiranju Hoto grupe. Shoping centar Cvjetni  otvoren je 2011. godine.

U sklopu Supernova grupe to će biti osmi centar u Hrvatskoj. U Zadru je prije više od šest godina otvoren jedan od prvih centara koji se proširuje za prostor veličine još jednog trgovačkog objekta koji će biti otvoren u proljeće 2018.

Austrijska Supernova grupa preuzela je prije toga shopping centar Garden Mall u Zagrebu, retail parkove u Koprivnici i Sisku te retail park u Požegi, koji je još u projektnoj fazi.

Ovim preuzimanjem je Supernova grupa, u čijem su vlasništvu i postojeći objekti u Zagrebu-Buzin, Zadru, Šibeniku, Karlovcu, Sisku, Varaždinu i Slavonskom Brodu, postala vodeća tvrtka u Hrvatskoj po broju trgovačkih centara u vlasništvu.