ZADAR - Sveučilište, koje ima zabranu zapošljavanja kao i druge državne institucije, raspisalo je natječaj za dva službenička mjesta - voditelja Studenta servisa i voditelja Poslovne službe.

Natječaj je raspisan za upražnjena radna mjesta zbog umirovljenja djelatnika Sveučilišta, navodi se u informaciji koju smo tražili u Uredu rektorice zadarskog sveučilišta. 

Posljednjih 15 godina na mjestu voditeljice Studentskog servisa za studente i njihove plaće brinula se Gordana Bakmaz. Nakon ispunjavanja uvjeta za odlazak u mirovinu, njezinim odlaskom ostaje upražnjeno navedeno radno mjesto.

Prelaskom voditelja Poslovne službe na novo radno mjesto i istovremenim umirovljenjem drugog administrativnog djelatnika ostvareni su uvjeti za raspis natječaja za popunu radnog mjesta voditelja Poslovne službe, dodatno su pojasnili sa Sveučilišta natječaj raspisan 8. veljače s rokom prijave od 8 dana. 

Za oba radna mjesta traži se diploma društvenog ili humanističkog smjera, profil kakav se obrazuje na zadarskom sveučilištu. Za voditelja Student servisa traži se 5 godina iskustva na odgovarajućim poslovima a za voditelja Poslovne službe 4 godine. Dok je jasno što radi voditelj Student servisa, iz Ureda rektorice nisu nam odgovorili na upit što je posao voditelja Poslovne službe.