Na otvorenju godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2017. godini u četvrtak u Zagrebu uručene su nagrade za najbolja arhitektonska rješenja Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA). 

Među dobitnicima su i arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić, vlasnici zadarskog studija AB Forum, te Vladimir Končar iz tvrtke Revolucija dizajna. U njihove je ruke otišla nagrada Bernardo Bernardi za Mali arsenal, Centar za posjetitelje HERA, kao najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja.

- Mali arsenal dio je zadarskog srednjovjekovnog Kaštela, kuća-prostorija adaptirana u multimedijalni izložbeni centar, kao polaznu točku šetnje posvećene upoznavanju fortifikacijskog sustava grada. Namjena prostora je autorima omogućila igru iluzije. Dok je za vrijeme projekcije ambijent potpuno dematerijaliziran, u trenutku njezina prestanka Mali arsenal preobražava se u maksimalno prezentiran autentični povijesni prostor, stoji u obrazloženju stručnog žirija.

Zbog jake konkurencije nagradu je dobio i Dinko Peračić za Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Već samim izborom djela žiri je pokazao jasan stav o tome koje vrijednosti želi afirmirati u arhitekturi, na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja. Od izbora materijala važniji im je bio koncept, stav i pristup arhitekata. 

- Zbog komentara žirija nagrada nas nije iznenadila. Ponosni smo na sva naša tri ostvarenja u Zadru koja su različita, ali imaju istu poveznicu - suvremenu intervenciju na povijesnim spomenicima, prenijela nam je dojmove na putu iz Zagreba Iva Letilović.