Žalbeno vijeće Županijskoga suda u Zadru, iza zatvorenih je vrata razmatralo žalbu na presudu Tomislavu Horvatinčiću, kojega je sudsko vijeće Općinskoga suda u Šibeniku pod predsjedanjem Maje Šupe oslobodilo krivnje za smrt talijanskoga bračnog para Salpietro, javlja Radio Zadar.

Tomislav Horvatinčić izlazeći iz suda prišao je novinarima te još jednom izrazio žaljenje i sućut zbog nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par. Kaže kako posjećuje grob stradalih u nesreći, te dodaje kako je napokon postigao dogovor s djecom poginulih nautičara o obeštećenju. Oni su u potpunosti obeštećeni, ako se gubitak roditelja uopće može obeštetiti u nekakvom financijskom smislu. Naravno da su oni bubali cifre i to je došlo čak do 8,3 milijuna eura, što je bilo neprihvatljivo, ali evo ponavljam ako može biti zadovoljstva da je ipak postignut dogovor i da su djeca stradalih u nesreći obeštećena, rekao je među ostalim Horvatinčić.

O visini obeštećenja ne može govoriti, kao što ni njegovi branitelji danas nisu mogli reći ništa više osim očekivanja kada je u pitanju odluka Žalbenoga vijeća. Odvjetnik Veljko Miljević optimističan je i odluku očekuje u idućih 15-ak dana. Vrlo brzo će se znati rezultat današnje sjednice i odluka sudskoga vijeća. Sudsko vijeće formalno može donijeti apsolutno sve vrste odluka. Ima tu pravnu mogućnost. Ali, nakon današnje sjednice mi smo uvjereni u potvrđujuću presudu, rekao je Miljević.

Presuda još može biti ili preinačena ili pak ukinuta i vraćena na ponovno suđenje. Ja realno očekujem ukidanje prvostupanjske presude zbog teških pogrešaka u postupanju prvostupanjskoga suda, očekujem vraćanje na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjenim vijećem, izrazio je uvjerenje zamjenik Županijskoga državnoga odvjetnika u Zadru Denis Sokol, koji je zastupao žalbu Općinske državne odvjetnice u Šibeniku Irene Senečić.

Odluka žalbenoga vijeća mogla bi se znati za dva do tri tjedna.