Svečano otvaranje proširenih prostorija Udruge dragovoljaca Domovinskog rata HRM - Otočkog bataljuna, prošlo je u znaku žustre prepirke ratnog zapovjednika Otočkog bataljuna Joška Pulje i gradonačelnika Branka Dukića.

Kako prenosi Zadarski list, povod je bila Puljina odbijenica ponuđenih 10.000 kuna iz gradskog proračuna za funkcioniranje udruge. Taj iznos, istaknuo je Pulja, nije dovoljan ni za prijevoz djece na Ražovljevu glavicu, gdje Otočki bataljun tradicionalno obilježava obljetnicu operacije Maslenica. Na Puljinu zamjerku, upućenu pred Božidarom Kalmetom, Zvonimirom Vrančićem, Fredom Matićem, brojnim braniteljima, Dukić je žestoko odgovorio.

- Stvar mora biti jasno definirana. Koliko vi tamo želite učenika? Nema šanse da ja učenike neću poslati tamo! Nema šanse da grad to neće platiti. Ali taj program morate napisati i dati tamo gdje je mjesto.

- Predali smo program, smatramo da nam to ne može pomoći bolje će pomoći nekome drugome, mi ćemo se snaći, replicirao je Pulja.

- Hrvatski branitelji u gradu Zadru će biti broj 1. Ako je netko u interesu hrvatskog branitelja, Grad Zadar će ga podržati. Miješati neke stvari, da netko u interesu hrvatskog branitelja želi biti ispred hrvatskog branitelja, to u Gradu Zadru neće proći, zaključio je Dukić.