Zadar je u posljednje vrijeme zaista postao grad utrka. No ovu nedjelju na relaciji Arbanasi - Gaženica odvijala se jedna drugačija utrka, ona na dva kotača, a pritom ne mislimo na bicikle. 

Prošlo je više od pola stoljeća od posljednje utrke motocikala u Zadru u kojem su se tih davnih dana na Relji i oko Bedema zadarskih pobuna održavale utrke za prvenstvo bivše države. U želji da ožive tradiciju, članovi Odltimer klub Sv. Krševan organizirali su revijalnu oldtimer utrku koja je privukla motocikliste iz Splita, Osijeka, Karlovca, Zagreba i drugih krajeva Hrvatske. 

- Sve je prošlo u najboljem redu. Od policije do redara, svi su odlično napravili svoj posao. Ovo je bila dobra generalna proba za profesionalnu utrku koja će se, nadamo se, održati sljedeće godine, poručio je Srećko Petrić "Pejo" iz Oldtimer kluba Sv. Krševan dodajući kako su danas na zadarskim ulicama projurili i motocikli koji su sudjelovali na prvenstvima Jugoslavije. 

U tri kategorije, ovisno o jačini motora, sudjelovalo je 36 vozila. U klasi 1 (Tomos) prva tri mjesta osvojili su Roko Grdović, Mladen Viduka i Ivan Čačić, dok su u klasi 2 na tron zasjeli Zlatko Banić (Jawa), Slavko Plazonić (BMW) i Elvis Matešić (Suzuki). U klasi 3 prvo je mjesto osvojio Srećko Petrić (Yamaha), a slijedili su ga Viliam Ćurković (Yamaha) te Mihael Janković (Honda). 

Prioritet je danas bio na motociklima, ali pažnju su plijenili i impresivni primjerci odltimera na četiri kotača koji su činili defile uoči same utrke. Pogledajte kako je bilo!


View on YouTube

 


View on YouTube