ZADAR - Je li se u Petrčanim zbila pobuna protiv gradnje parapeta ili krađa s gradilišta.
Prema informacijama iz PU zadarske, nepoznati počinitelj tijekom noći otuđio dio građevinske oplate a dio bacio u more. Slučaj je u obradi i za sada se vodi kao krađa. Kolika je šteta, to ne znaju ni sami izvođači radova, tvrtka Kali gradnja. Oni su pozvali policiju na gradilište u Petrčanima  gdje je navodno oštećen i bager.
U javnosti se taj čin tretira kao vandalizam, pobuna protiv gradnje parapetnog zida koji bi novu luku u petrčanskom zaljevu trebao štiti od valova.
Dio je to projekta kojeg je prije šest godina po narudžbi Grada Zadra izradila tvrtka D&Z i za koji je dobivena građevinska dozvola, podsjeća ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola. Grad Zadar sudjeluje u toj investiciju u koju se uključilo i Ministarstvo mora s 5.2 milijuna kuna pa je tim povodom ministar Oleg Butković prošlog tjedna bio na gradilištu u Petrčanima. U Petrčanima i Punta Skali vikendice posjeduje više HDZ-ovih visokopozicioniranih političara.
Ravnatelj Županijske lučke uprave odbacuje špekulacije kako se u Petrčanima zapravo radi marina.

- Radi se o luci otvorenoj za javni promet koja se temelji i na odluci Županijske skupštine. Kada se ona uredi tu će biti isključivo komunalni vezovi, ističe Škibola. On će, kao ravnatelj ŽLU, organizirati sastanka s MO Petrčane, Gradom Zadra, izvođačem radova i projektantom. Povod je parapet - a razlog projekt procijenjen na 30 milijuna kuna - pa je krajnje vrijeme da se kaže što se nudi a što (ne)želi.
U tijeku je izvođenje prvog dijela druge faze radova.