Gradonačelnik Branko Dukić krajem veljače donio je odluku o imenovanju dviju koordinacija o kojima javnost nema saznanja.

Prva je Koordinacija za očuvanje stečevina Domovinskog rata u kojoj je predsjednik Dukićev savjetnik za branitelje Tihomir Bakarić. Članovi su zaposlenici gradske uprave: pročelnici Neven Klarin i Mario Pešut te pomoćnik Jakov Vidović.
U opisu njihovih poslova su: provođenje aktivnosti na očuvanju stečevina Domovinskog rata i moralnog digniteta hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, rad s braniteljima pojedincima i članovima njihovih obitelji, s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata ... te
sudjelovanje u izaslanstvima Gradonačelnika po njegovu nalogu.
Najvažnije je informacija, međutim, da predsjednik mora mjesečno podnositi izvještaj Gradonačelniku ali i da ostvaruje pravo na novčanu naknadu od 5.000 kuna neto mjesečno. Ostalim članovima ta dodatna obaveza ide u radni staž i plaću koju primaju.
Isti je princip Koordinacija za praćenje projekata od strateškog interesa za zaštitu,
obnovu, očuvanje i revitalizaciju kulturne baštine grada Zadra, čiji je predsjednik Miljenko Domijan. Njemu je Gradonačelnik za praćenje kapitalnih projekta odredio naknadu od 3 000 kuna mjesečno.
Uz Domijana, savjetnik i predsjednik Vijeća za kulturna dobra Ministarstva kulture, potpredsjednica je Rina Dože Marinić iz Odjela za kulturu, dok su članovi pročelnici Šime Erlić i Darko Kasap.

Njihov je zadatak praćenje i savjetovanje na projektima od strateškog interesa
naglaskom na poštivanje kriterija vezanih uz UNESCO.
Imaju oni posla oko niza projekata: EU uređenja Providurove palače i bedema zadarskih pobuna pa projekt Vrata Zadra (Ravnice), projekt rekonstrukcije stare Tehničke škole(?) s kojom Grad Zadra formalno - pravno nema ništa ali bi htjeli tu napraviti javnu garažu, te projekte Gradske tržnice, i trgova sv. Frane i Trga tri bunare, itd. Sve su to važni projekti zadarske sadašnjosti i bliske budućnosti.