ZADAR- Na naš upit iz Sveučilišta u Zadru su informirali kako je Jurica Kardum novi voditelj Studentskog servisa. 

Na natječaj za izbor voditelja Studentskog servisa pristiglo je sveukupno 16 prijava koje su zadovoljile uvjete natječaja, a izabran je Jurica Kardum, mag. oec, odgovor je kojeg smo dobili sa Sveučilišta. Dosadašnja uspješna voditeljica Studentskog servisa Gordana Bakmaz otišla je u mirovinu. Studentski servis i dalje je smješten u Studentskom domu i bavi se posredovanjem kod zapošljavanja studenata. Uz novog voditelja Karduma ima još dvije zaposlenice.

Natječajna procedura za izbor ravnatelja Agencije za studentski standard još nije okončana, te još uvijek nemamo informacije o broju prijavljenih i izabranoj osobi, navodi se u povratnoj informaciji iz Ureda rektorice.
Podsjećamo kako je lani osnovana Agencija za studentski standard kako Sveučilište ne bi bilo obveznik povećanog PDV-a, što bi se odrazilo i na povećanje cijena koje bi za prehranu plaćali studenti preko svojih „iksica". Prije toga je studentska menza bila u sastavu trgovačkog društva Poslovni centar Sveučilišta u Zadaru sa sjedištem u Domu hrvatske mladeži.

Nakon što je Sveučilište dobilo dozvole nadležnih za rad Agencije objavljen je i natječaj za ravnateljsko mjesto. Privremena ravnateljica je Jasna Vujević.