I dok nam turisti na Poluotoku biraju suvenire made in China, pravo malo blago nalazi se svega pet minuta od njih. KvartArt ove je godine bogatiji za ekipu umjetnika i antikvara okupljenih oko Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar.

Eksplozija šarenila i uradi-sam predmeta odmah će vas osvojiti. Teško je nabrojiti čime se oni sve NE bave! Režu, lijepe, oslikavaju, crtaju, urezuju, kuju, heklaju..."dobri duh" ovog Art buvljaka svakako je i zadarska slikarica Silvijana Dražović. Ona nam kaže da u sedam dana imaju stotinu radionica, a to je zaista tako. Mališani uživaju, jer za njih je organiziran i kreativni piknik. Hvalevrijedna akcija je i Photo boot kutak, jer svaka slika koja tamo nastane znači donaciju za psiće u zadarskom azilu.

U ožujku ove godine održan je Artmarket - riječ je o jedinstvenom sajmu gdje se moglo pronaći svega, od originalnih umjetničkih djela i zanimljivih rukotvorina, do antiknih predmeta, nakita, bižuterije, odjeće i obuće.

Prvi Artmarket bio je smješten u prostoru kojega dijele zadarsko Društvo likovnih umjetnika i Društvo arhitekata Zadra, iznad nekadašnje kavane Central (danas Bipa).

U našem gradu ima mnogo kreativaca, hand made majstora, kolekcionara, pa je jedan ovakav projekt itekako potreban, a ima i turistički potencijal, samo kad se sjetimo sličnih buvljaka diljem Europe.