Noć punog miseca ove je godine stigla ranije nego ikada prije. Predstavljanje programa danas u prostorijama Udruženja obrtnika Zadar uslijedilo je nakon najave dm millenium jumpa jer su ove dvije najveće zadarske manifestacije zbog mjesečevih mijena zamijenile datume održavanja. 

- Program će ponovno trajati tri dana, od četvrtka do subote, 26. do 28. srpnja. Svoje proizvode izložit će 60-ak izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Sajam se otvara u četvrtak uz prigodan glazbeni program na pozornici na mulu te štandove OPG-ova. U petak startamo s gastronomskim dijelom i tada će se uz more postaviti drugi niz štandova, 10-ak predstavnika mjesta iz okolice Zadra koji će nuditi isključivo mediteranski okus, poručio je Neven Stojaković, predsjednik društva Propela koji je ovu manifestaciju pokrenuo prije 18 godina. 

Prisjetio se i kako su tada zabranili mljeveno meso što je bilo neuobičajena pojava za dalmatinske večeri. 

- Mediteranska ponuda najzanimljivija je turistima koji to ne mogu baš doživjeti u restoranima. Obožavaju Noć punog miseca, zovu nas kroz cijelu godinu kako bi namjestili godišnje odmore. Zbog njih to najviše i radimo. Ovim putem pozivamo Zadrane da se više priključe. Proteklih godina zbog gužvi im se ne da dolaziti, no sada će biti "taman" ljudi. Nek odaberu jedan od ova tri dana i dožive Noć punog miseca, pozvao je Stojaković. 

Završnog dana Noći punog miseca uvest će se i posebna regulacija prometa u centru grada, a tijekom sva tri dana bit će produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 2 sata u noći. Zanimljivo je i kako će upravo tijekom trajanja Noći punog miseca u petak, 27. srpnja, doći do najduže pomrčine mjeseca u ovom stoljeću, u trajanju od 1 sat i 43 minute. Pokrit ćemo i taj dio, najavili su članovi društva Propela kojih je ova informacija iznenadila.