ZADAR- Policija je sinoć u 1.10 sati intervenirala u ugostiteljskom objektu zbog preglasne glazbe. Radi se o ugostiteljskom objektu koji se nalazi u Ulici R. Boškovića 6, a koji zauzima veću javnu površinu.
Oni su upozoreni i slijedi optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira, navodi se u informaciji iz PU zadarske.
Ovaj kao i mnogi drugi slučajevi o kojima policija rijetko izvještava, posljedica su kaosa u kojem se nalaze zadarski ugostitelji tijekom turističke sezone. Policija ovo ljeto češće obilazi i zatvara ugostiteljske objekte prije  završetka dopuštenog radnog vremena. Do kada se smije puštati glazba, gdje i kako, to uopće nije propisano gradskom odlukom koju već tri godine čeka Ceh ugostitelja spreman na pregovore i dogovore. Iz gradske uprave, međutim, čekaju nekakav zakon, a da samo nisu u stanju propasti suživot ugostiteljstva, turizma i svakodnevnog života u vrućim ljetnim noćima.
Prema propisima iz gradske uprave, produženo ljetno radno vrijeme je do 2, a petkom čak i do tri sata. Puštanje glazbe, koja ne smije biti preglasna, prepušteno je narušavanju javnog reda i mira. Policiju zovu građani ili su oni ti koji prema procjeni mogu odrediti je li glazba (pre)glasna. Sve je to lov u mutnom, ističu u Cehu ugostitelja, ogorčeni nedefiniranom situacijom u povijesnoj jezgri Grada.