Na 24. sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa održanoj u petak odlučivalo se o donošenju odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu protiv Sandre Vukić, nekadašnje načelnice Općine Vrsi.

- Na sjednici je donesena odluka da se postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnice Sandre Vukić, općinske načelnice Općine Vrsi do 15. lipnja 2017.g., povodom okolnosti da je dužnosnica za vrijeme obnašanja dužnosti nezakonito raspolagala novcem Općine Vrsi, nezakonito zapošljavala osobe te onemogućila obavljanje poslova općinskom načelniku koji je od nje preuzeo dužnost općinskog načelnika, neće pokrenuti, s obzirom na to da se u predmetnoj prijavi ne navode konkretne okolnosti koje bi upućivale na povredu odredbi ZSSI-a, odgovorili su nam iz Povjerenstva na postavljeni upit.

Podsjetimo, nakon što je prošle godine porazio Vukić, novi načelnik tvrdio je kako su izbrisani podaci sa službenog računala, ali su IT stručnjaci pronašli podatke da je bivša načelnica naručila 35 kilograma janjetine dan prije svog rođendana, da je zadužila Općinu kupujući skupe mobitele s tarifama, te napravila sve kako bi mu otežala preuzimanje Općine. Navedena prijava, neslužbeno se može doznati, odnosila se na zapošljavanje jednog rođaka te na isplatu stotinjak tisuća kuna DVD-u nakon raspisivanja izbora, odnosno trenutka u kojem je njena funkcija bila tehničke naravi.

Vukić je ove godine optužila Perinića za nezakonito sazivanje sjednica i uhljebljivanje svojih istomišljenika, o čemu svjedoči činjenica da su Vrsi vjerojatno jedina općina u Republici Hrvatskoj s manje od 3.000 stanovnika u kojoj su načelnik i zamjenica profesionalci.