Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je jučer optužnicu protiv 38-godišnjaka zbog zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 22. rujna oko 18,20 sati na autocesti A1 odmorište Nadin Sjever, u namjeri daljnje prodaje na ilegalnom narko tržištu, držao u osobnom automobilu ukupno 49 kilograma i 895,65 grama droge marihuane raspoređene u 47 paketa, te 4.000,00 kuna koje potječu od prodaje droge.

Riječ je o zapljeni najveće količine droge u povijesti rada PU zadarske. Tog dana, u subotu u večernjim satima, na A-1 kod odmorišta Nadin u smjeru Zagreba zamijećeno je osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka za koje je provjerom utvrđeno da je u vlasništvu 23-godišnjeg Zagrepčanina koji je do sada prijavljivan za više kaznenih djela među kojima i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Vozilo je zaustavljeno, te se prilikom utvrđivanja identiteta 38-godišnjeg vozača sa zagrebačkog područja, iz vozila osjetio intenzivan miris kanabisa. Na zadnjem sjedištu uočena je velika torba popucalih šavova kroz koje su se nazirali oblijepljeni paketi sa sadržajem marihuane. Policija je uhitila 38-godišnjaka, a vozilo je vučnom službom premješteno u krug PU zadarske. Pretraga vozila napravljena je sudskim nalogom, a iz PU zadarske izvijestili su o nešto većoj količini droge nego ODO - 52,5 kilograma.

U optužnici je predloženo, na temelju odredbe čl. 127. st. 4. Zakona o kaznenom postupku, da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.