U subotu, 1. prosinca u prostoru Gradske vijećnice Grada Zadra (Narodni trg 1) s početkom u 10 sati, održat će se jednodnevna Obuka savjeta mladih koju organizira i provodi Udruga gradova u Republici Hrvatskoj u suradnji Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Obuka je namijenjena županijskim, gradskim i općinskim savjetima mladih, ali i predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti, upravnim tijelima, službama, udrugama mladih i za mlade, učeničkim vijećima, studentskim zborovima te zainteresiranoj javnosti općenito.

Program Obuke sastoji se tri modula - Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih. Cilj programa je da se pored teorije i zakonskih odredbi osigura trajna platforma za razmjenu iskustava i dobrih praksi koje mladi iz savjeta mladih, i brojnih organizacija koje rade s mladima, mogu razmijeniti i podijeliti sa svojim kolegama. Obuke provode četiri trenera koji posjeduju veliko iskustvo u praksi te su posebno educirani za provođenje svih segmenata Obuke koje se u RH provode od 2015. godine. Od tada su održane ukupno 44 Obuke savjeta mladih na kojima je sudjelovalo 139 savjeta mladih te 762 pojedinačnih sudionika.

Na Obuci savjeta mladih koja će se održati u Zadru naredni vikend sudjelovat će članovi Savjeta mladih Grada Zadra, a ovim putem na dolazak se pozivaju svi zainteresirani pojedinci kao i svi već gore navedeni mogući sudionici. Dolazak se može potvrditi na e-mail: [email protected], gdje se mogu dobiti i sve ostale informacije oko obuke.