Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Antun Novoselović uputio je javnosti priopćenje naslovljeno "Reklamiranje nerada zadarske Gradske uprave" u kojem se osvrće na pojavljivanje gradonačelnika Branka Dukića u dnevniku RTL televizije.

- Ono što je trebalo na prvi pogled izgledati kao promocija Zadra i gradske uprave, zapravo je razotkrilo pravu sliku našega grada, poručuje Novoselović čije priopćenje za javnost objavljujemo u cijelosti:

Ni nabrajanje brojnih projekata od strane gradonačelnika nije moglo isprati gorak okus zaostajanja našega grada u svim segmentima življenja. Zadar je stao! Sve što se u gradu radi, a izgleda kao da se puno radi, prepušteno je stihiji i planiranju na kratke staze. Rekonstruiramo ceste po nekoliko puta, rušimo nove rotore u koje smo uložili desetke milijuna kuna, popravljamo Pozdrav suncu u milijunskim iznosima, a on nikako da prosvijetli. Turizam nam je, nažalost, glavna gospodarska grana, a razvojne strategije nema. Gosti nam ostaju sve kraće i žale se na nedostatak sadržaja. Iznajmljivači strepe od novih visokih nameta i manjeg broja gostiju.

Gospodarstva nemamo niti jasne vizije kako da ga pokrenemo. Investitori zaobilaze naš grad u širokom luku. Kvartovi se bore s nedostatkom kanalizacije, dotrajalim cijevima, nedostatkom javne rasvjete u ulicama, nedostatkom vrtića, škola... Stariji sugrađani strepe od neizvjesnosti jer mjesta u staračkom domu nema, a privatni su iznimno skupi. Na naplatu dolazi HDZ-ova vladavina, gotovo tri desetljeća njihovog stolovanja dovela su do urušavanja svih segmenata življenja. Rođačke i kumske veze, umrežavanja, pogodovanja, zapošljavanja podobnih i nesposobnih daju svoj danak. HDZ je oteo Zadar i duboko ga kontaminirao.

U nedjelju su izbori za mjesne odbore, važni izbori za svakodnevni život građana, a većina Zadrana ni ne zna za njih. Vladajući računaju na malu izlaznost, njima su dovoljni glasovi podobnih rođaka, kumova i prijatelja zaposlenih u gradskim tvrtkama, a za ostale ih ionako nije briga.