Budući da se radi po naravi stvari o blažem kaznenom djelu, za kojeg nije moguće izreći zatvorsku kaznu, Sud do sada nije koristio stroža sredstva, ali će obrana u slučaju ponovljene sabotaže održavanja rasprave, svakako predložiti određivanje istražnog zatvora okrivljeniku Renu Sinovčiću, kako bi se osiguralo njegovo prisustvovanje raspravi, najavljuje nakon nove odgode ročišta Milan Petričić, odvjetnik predsjednika GO SDP-a Antuna Novoselovića koji je još 2014. godine protiv podigao tužbu zbog klevete protiv bivšeg vlasnika VOX-a nakon što ga je na sjednici Gradskog vijeća optužio za silovanje samohrane majke.

Zadnje ročište na kojem se kontroverzni zadarski poduzetnik pojavio održano je u studenom. Sinovčić je tada najavljivao dovođenje svjedoka no oni su izostali kao i on. Nakon što se u prosincu nije pojavio na ročištu, sudac Općinskog suda u Zadru Ante Bačić izdao je dovedbeni nalog no policijski službenici do četvrtka ga ponovno nisu mogli pronaći.

Slučaj tako ulazi u petu godinu, a Petričić poručuje kako je dugotrajnost postupka rezultat ranijeg nezakazivanja rasprava u ovome kaznenom postupku.

- Od vremena uređujućeg suca Ante Bačića neprekidno se zakazuju glavne rasprave, bez obzira na sabotiranje rasprave od strane okrivljenika. Uređujući sudac na svakoj zakazanoj raspravi u zadnje vrijeme, nalaže privođenje okrivljenika po djelatnicima policije, koje nije efikasno jer se okrivljenik ili ne nalazi na adresi koju ima sud ili se unaprijed ispriča, obavještavajući sud da ne može pristupiti radi drugih obveza, ističe odvjetnik Novoselovića.

Novo ročište zakazano je za 5. veljače, do kada će policija ponovno pokušati pronaći Rena Sinovčića.