Prekršajni sud u Zadru donio je presudu protiv izvanbračnih supružnika kod kojih je u svibnju prošle godine zabilježeno nasilje u obitelji u podstanarskom stanu na Sinjoretovu u Zadru.

Muškarac, koji je bio pod utjecajem od 1,62 promila, vikao je i verbalno napao svoju 33-godišnju supružnicu riječima „Ku* jedna, pi* ti materina" na što mu je ona uzvratila riječima „pi* ti materina smeće jedno pijano". Nakon uvreda, oni su se i fizički sukobili na način da su se počeli međusobno naguravati. Nakon što ga je supružnica snažno odgurnula, 41-godišnji muškarac izgubio je ravnotežu, pao preko stolice te glavom udario od pod.

Žena tvrdi kako je njenom "odguravanju" supruga kumovala situacija gdje ju je on uhvatio za vrat i udario nogom u predjelu leđa, nakon čega mu je rekla da ju prestane tući. Žena je kasnije navela da je njezin izvanbračni supružnik nije prvi put udario, te samo želi otići iz njihovog podstanarskog stana, u kojem su zajednički živjeli godinu i sedam mjeseci, na drugu adresu sa svojim djetetom. Sud je ipak izostavio ove navode iz činjeničnog opisa djela prekršaja zbog ekonomičnosti i brzine postupka, ali i zato što nije bilo liječničke potvrde koja bi dokazala te tvrdnje.

Prekršajni sud kaznio je muškarca novčanom kaznom od 2400 kuna, a ženu kaznom od 1000 kuna.