Ana Ušljebrka, učenica trećeg razreda Srednje škole kneza Branimira Benkovac državna je prvakinja iz povijesti. Benkovčanka je pobijedila u kategoriji 18. i 19. stoljeće, dok je u nešto mlađoj konkurenciji Mauro Perković iz Gimnazije Jurja Barakovića osvojio drugo mjesto u konkurenciji "rani i srednji vijek".

Ana Ušljebrka s mentoricom Davorkom Vukić

20. državno natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, u organizaciji Gimnazije Vladimira Nazora održano je u hotelu Donat te dijelom u samoj gimnaziji. Savjetnica Loranda Miletić zahvalila je domaćinima, posebice ravnatelju Radi Šimičeviću i prof. Artiću, jer bi bez njihove pomoći bilo upitno održavanje natjecanja.

- Nadam se da neće opet proći 20 godina do novog susreta u Zadru. Čast nam je bilo biti domaćinima, nadam se da ste osjetili toplinu profesora i naše gimnazije. Čestitam svima koji su pobijedili, a ostale potičem neka nastave raditi, jer je svaki cilj dostižan ako znamo gdje idemo, rekao je na svečanosti dodjele zahvalnica ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević.

Mentor Elvis Čavić i Mauro Perković

Učenice 3.b razreda Gimnazije Vladimira Nazora Lara Batur i Marta Lara Lenđer bile su pete u prezentaciji samostalnog istraživačkog rada, s temom Zadra pod talijanskom okupacijom, a uspomenu na natjecanje iz Zadra nosit će i učenica 8. razreda OŠ Novigrad Cvita Baraba.