Pri kraju su radovi na izgradnji prvog zadarskog kampa s pet zvjezdica koji će svoje prve goste primiti ovog ljeta.

Kako smo već ranije pisali, Falkensteiner je uložio 9 milijuna eura u transformaciju kampa Borik koji postoji već 55 godina. Luksuzni kamp imat će 375 smještajnih jedinica od čega 276 parcela, 86 mobilnih kućica i 13 glamping jedinica. Gosti će na raspolaganju imati niz sadržaja - Wellness Spa centar, restoran, vanjski bar, bazen s odvojenim bazenom za djecu i dva tobogana, stanicu za punjenje hibridnih vozila...

"Ovo je svakako novost u turizmu, mi ga predstavljamo kao Premium City Camp zbog specifičnosti lokacije, vrlo je blizu gradu, što ga čini jedinstvenim, imat će brojne dodatne sadržaje, vrhunsku uslugu na razini pet zvjezdica te će biti otvoren cijelu godinu. Jedna od ključnih stvari je što je kamp dio turističkog naselja Borik, koje 12 mjeseci u godini uvijek ima jedan otvoren hotel", poručuju iz Falkensteinera.

Kamp je projektirao poznati arhitekt Robert Bezdikian, vodeći računa i o konceptu zelenila i recikliranju otpada, odnosno održivom razvoju. Iz Falkensteinera su dostavili vizualizaciju izgleda novog kampa: