Na elektroničkoj javnoj dražbi Financije agencije ubrzo počinje dražba za dvije čestice zemlje na Ugljanu ukupne površine gotovo 40 tisuća m2.

Riječ je o nekretninama stečajne mase tvrtke Ljoka projekt na čiji je zahtjev za ovo područje davno usvojen urbanistički plan kojim je predviđena gradnja ugostiteljsko-turističkog naselja "LJOKA". Imovina se ovaj put prodaje skupno po početnoj cijeni od 11.2 milijuna kuna, što je za 3,7 milijuna kuna manje od utvrđene vrijednosti šuma od 5024 m2 i 34489 m2.

Nekretnine se nalaze na zapadnoj strani otoka Ugljana u Općini Preko i slobodne su od osoba i stvari. U naravi predstavljaju neprohodno, nenaseljeno građevinsko zemljište obraslo šumom i grmljem. Pristup nije moguć s javnih površina, a do niza obližnjih apartmana može se proći preko uskog makadamskog puta. Nema prikladne komunalne infrastrukture, a trafo postaja je izgrađena samo za potrebe navedenih apartmana. Razgledavanje je moguće svakim radnim danom u vremenu od 9,00 do 14,00 sati, uz prethodnu najavu stečajnom upravitelju dužnika Ivanu Gjurašiću iz Zagreba.

Nadmetanje na bubnju počinje 5. lipnja i traje do 18. lipnja.