Vijeće za elektroničke medije donijelo je odluku o raspodjeli sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija - nakladnika televizije i radija na lokalnoj i regionalnoj razini te nakladnika neprofitne televizije i radija za 2019. i 2020. godinu. Televizijskim kućama u dvije godine isplatit će se nešto više od 30 milijuna kuna, a radijskim nakladnicima ukupno milijun kuna.

Program o nacionalnim manjinama na Diadora TV država će u dvije godine financirati s blizu 800 tisuća kuna, odnosno 389.954,13 kuna godišnje. Diadori je odbijen program »Naša baština« jer nije dobio potreban broj bodova. Radio Benkovac dobit će dvaput po 72.500 kuna za poticanje kulturne raznolikosti i njegovanje baštine, emisiju Po Bukovici i Ravnim kotarima, Odrastanje budućnosti, Benkovačko kulturno ljeto i Kulturu u sridu.

Od prijavitelja sa zadarskog područja odbijen je Robur j.d.o.o. (kanal Adriatic TV, za program »Baština«) te Novi radio. Sredstva im nisu dodijeljena budući da ponuđeni projekti nisu dobili najmanje 50% od ukupnog broja mogućih bodova prijavljenih projekata, sukladno uvjetima propisanim Javnim natječajem.