ZADAR- Gradsko vijeće Zadra usvojit će izmjene Detaljnog plana uređenja tehničkog školskog centra koje su napravljene zbog gradnje radionice za automehaniku i mehatroniku.

Bit će to najveći EU projekt Strukovne škole Vice Vlatkovića koja ima status regionalnog centra kompetencije i zajedno s drugim takvim školama na raspolaganju im je milijarda kuna za projekte izvrsnosti. Za školu V. Vlatkovića planirano je ulaganje od 31 milijun kuna u gradnju i opremu radionice za koju je ucrtana lokacija uz školsku zgradu. To je najvažniji razlog izmjena plana koje su izrađene u zadarskom studiju RENE. Oni su autori tog plana iz 2008. godine. Izmjenom plana došlo je i do nove parcijalizacije nakon što je Lignum prodao Bagatovo igralište Gradu Zadru. Taj teren sad će se moći pripojiti školama koje još uvijek nemaju sportsku dvoranu.

Ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, Tihomir Tomčić, nada se kako bi time projekt izgradnje školske dvorane napokon došao na dnevni red. Moramo se dogovoriti s Gradom i Županijom po kojem modelu bi se gradila škola. Jedna od mogućnosti je javno-privatno partnerstvo, navodi ravnatelj jedne od dviju zadarskih srednjih škola. 

Strukovna kao i Tehnička škola posljednje su uselile u novu školsku zgradu koja je napravljena nakon dugogodišnje afere zvane TŠC. Tako se i dalje zove stara zgrada u raspadajućem stanju u povijesnoj jezgri Zadra. I tamo je bila mala školska dvorana.

U obuhvatu plana koji se naziva Tehnički školski centar nalazi se i nikad dovršena stambena zgrada koja je godinama ruglo i problem stanarima okolnih zgrada. Posljednjim izmjenama plana nije se mijenjao status rekonstrukcije te građevine kakav je bio u osnovnom planu. Rekonstrukcijom je predviđen dječji vrtić u prizemlju iznad parkinga te 16 stanova, podsjeća autor plana, arhitekt Bogdan Marov.