Nakon što su u travnju poništili natječaj za koncesiju na parkiralište u Gaženici, Lučka uprava Zadar objavila je novi natječaj koji je otvoren do 1. srpnja. To znači da u punoj sezoni neće biti dostupna 343 parkirna mjesta za koja se daje petogodišnja koncesija.

Na natječaju s tri parkirališna prostora: ispred zgrade terminala, prostora pored privremene zgrade terminala, te dio parkirališta s druge strane četverotračne ceste kroz Gaženicu. Parkiranje u Gaženici i dalje je moguće uz zgradu privremenog terminala na šoderu, neuređenoj lokaciji buduće komercijalne zgrade. Prije četiri godine tamo je koncesiju dobio Exportdrvo Projekti. Oni se nisu javili na natječaj za novu koncesiju kojoj je procijenjene vrijednosti od 1.9 milijuna kuna.

Na sposobnost Exportdrvo Projekta naslanjala se jedna od dvije ponude koje su stigle na prvi natječaj. Za koncesiju u Gaženici kao i prije pet godina, interes nije iskazala gradska tvrtka Obala i lučice koja ima za taj posao sve potrebne uvjete i kapacitete.

Javila se zadarska tvrtka Max plastika koja za to nije ni registrirana te Emona iz Preka koja je izvan roka dostavila potvrdu da je podmirila porezni dug. Max plastika je baš jučer na Trgovačkom sudu upisala među novim djelatnostima uslugu upravljanja i održavanja parkirališta, što znači da će se ponovno javiti na natječaj. Jedan od osnivača te tvrtke je Ivica Surać čija tvrtka planira graditi komercijalni centar na mjestu postojećeg privremenog parkirališta.

Emona drži parkiralište u trajektnom pristaništu Preko i dali su skoro dvostruko veću ponudu od Max plastike na prvom natječaju što znači da im je stalo do te koncesije.