Zajednica tehničke kulture Zadarske županije organizira 7. Ljetnu školu tehničke kulture u parku prirode Telašćica (Uvala Mir) od 15. - 22. lipnja za 12 učenika osnovnih škola Zadarske županije.

Sudionici škole su odabrani učenici osnovnih škola Zadarske županije koji su se svojim radom i zalaganjem istaknuli u području tehničke kulture i pokazali interes za pojedine tehničke aktivnosti u ovoj školskoj godini. Ljetna škola je financirana sredstvima Zadarske županije i Grada Zadra za ukupno 12 učenika i učenica. Tijekom njihovog sedmodnevnog boravka u Parku prirode Telašćica na Dugom otoku, udruge članice Zajednice tehničke kulture Zadarske županije u prirodnom ambijentu organiziraju zanimljiv, zabavan i edukativan program za djecu. Tako se potiče kreativan rad i stvaralaštvo u slobodnom vremenu, te se stvara interes da kroz upoznavanje s radom udruga i sami u budućnosti vide svoje mjesto u njima. Nadalje, u prekrasnom ambijentu djeca se upoznaju i s prirodnim bogatstvom Zadarske županije. Djeca su smještena u bungalove PP Telašćica sa svakodnevnim programom naših udruga iz tehničke kulture (radionice i predavanja) i izletima.

Ljetna škola tehničke kulture je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju.