Nakon prvog ispitivanja 67-godišnjaka, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je detalje napada na zaposlenike gradske tvrtke Obale i lučica koji se u srijedu oko 9:30 sati dogodio u Ulici Braće Bilišić 1 na Poluotoku.  

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik na ukrcajnoj rampi gdje je nepropisno parkirao svoje vozilo, revoltiran radnjom vozača pauk vozila koji su krenuli sankcionirati takav prekršaj, iz svog vozila uzeo pištolj nepoznate marke tipa kubure i usmjerio ga prema zaposleniku te njemu i drugom zaposleniku rekao da će ih ubiti. Osumnjičenik je potom pištolj spremio i iz vozila uzeo sjekiru s drškom te se vratio do oštećenika i njome nekoliko puta zamahnuo prema njima, na što su oni u strahu pozvali policiju i spriječili ga da se ne udalji zagrađivanjem vozila, izvijestio je DORH-a.

Incident nam je prepričao i voditelj Odjela premještanja vozila Renato Jeričević.

- Imali smo i dosad napade, ali nikad u ovakvom obliku. Bilo je to ružno za vidjeti i doživjeti, moglo je sve završiti puno gore. No to je nažalost sastavni dio ovog posla. Naši su djelatnici naviknuti na napade i da nitko neće imati lijepu riječ za njih. Ljudi ne razumiju da mi radimo po nalozima, a ovaj put bila je riječ o zahtjevu prometnog redarstva. Naša je odgovornost da se automobili ne oštete tijekom prijevoza, istaknuo je Jeričević.

Odvjetništvo je kod 67-godišnjaka uvidjelo opasnost od ponavljanja kaznenog djela, no sudac istrage Županijskog suda u Zadru nije prihvatio njihov prijedlog za određivanje istražnog zatvora, već ga je pustio na slobodu uz mjere opreza.