Zbog slučaja odlaganja grita na deponiju Diklo, Čistoća je raskinula ugovor sa zadarskom tvrtkom Odlagalište sirovina. Obznanio je to na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Branko Dukić na upit vijećnika Bruna Milina koji je govorio u ime zabrinutih mještana Dikla.

- Nakon silnih napora za rješenje mulja i ostalog, 17. svibnja u 11:52 sati dogodio nam se uljez i donio nam kukavičje jaje pa napustio mjesto zločina. Tražimo da tvrtka Čistoća iz stupnja zaljuljanosti pređe u stupanj sigurnosti. Oni tvrde da je grit odložen po zakonu, a stav je građana da ga uklone i vrate tamo odakle je došao, inače će poduzeti zakonske mjere građanskog neposluha, najavio je Milin.

Dukić je nazvao direktora Čistoće Dragu Maračića odmah čim je čuo ovu vijest.

- Rekao sam mu da se kazne svi koji su uključeni u to. Želim da više ne dolazi do takvih ekcesa, svi znamo koliko se mještani Dikla i okolnih predjela alergični na svaki takav postupak. Onaj koji je zakopao grit, nek ga vrati vlasniku, rekao je gradonačelnik. 

No SDP-ovac Daniel Radeta zatražio je ostavku direktora jer je posljednji slučaj odlaganja grita, prema njemu, samo kap u moru ilegalnih i opasnih radnji na deponiju.

- Ako se to dogodi ponovno, naravno da će mu biti ugrožena direktorska funkcija i on to zna, istaknuo je gradonačelnik Zadra.