Policijski službenici Policijske postaje Obrovac i Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom koji je nedaleko od svoje kuće u Maslenici ubio 42-godišnjaka iz Zagreba, inače svog prijatelja iz djetinjstva.

Kako je utvrđeno istragom, druženje je počelo u idiličnom tonu, druženjem u kući muškarca iz Maslenice. Međutim, nakon nešto alkohola prisjećanje na sretne zajedničke trenutke krenulo je u krivom smjeru. Ubojica je do ponoći, kada je krenuo verbalni i fizički sukob, već imao oko 1,7 promila alkohola u krvi. Kad je prijatelj izašao ispred kuće svađa se nastavila, te je ubojica svoga dotadašnjeg prijatelja upucao u prsa.

Pokazalo se da je samo jedan metak ispaljen u prsa bio koban - muškarac je prevezen u Opću bolnicu Zadar, gdje je ubrzo preminuo od zadobivene ozljede.

Uz kaznenu prijavu zbog ubojstva 41-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Ubojica do sada nije evidentiran kao počinitelj značajnijih prekršaja ili kaznenih djela.