Direktor Nogometnog kluba Zadar s.d.d. Svetko Ćustić reagirao je na izjavu gradonačelnika Branka Dukića na sjednici Gradskog vijeća, na kojem je izjavio: "Ako Grad Zadar bude jedini vlasnik Nogometnog kluba Zadar, onda će se morati javnosti reći točno koliko se novaca uložilo, kako se radilo i što se napravilo."

- Nogometni klub Zadar u bližoj prošlosti već je poduzeo niz koraka kako bi iskazao maksimalnu transparentnost, a od kojih su neki bili i jedinstvena pojava u zadarskom sportu. Poslan je otvoreni poziv vijećnicima Gradskog vijeća na radni sastanak, kako bi svi imali priliku izravno se upoznati sa situacijom u Klubu, načinom rada, problemima i planovima za budućnost te postaviti sva pitanja koja ih zanimaju. Do današnjeg dana, pozivu su se odazvala samo tri gradska vijećnika, no on je i dalje otvoren za sve. Potpisan je Ugovor o pružanju knjigovodstvenih usluga s vanjskim servisom, kojega su predložili upravo predstavnici Grada Zadra u Nadzornom odboru Kluba. U prostorijama Kluba održana je konferencija za novinare, na kojoj je javnosti predočena analiza zatečenog stanja i odrađenog posla sadašnje uprave, počevši od rujna 2016. Između ostaloga, prezentirani su i podaci o tome koliko je u prethodnom razdoblju vraćeno naslijeđenih dugovanja te koliko ih je još, prema našim izračunima, preostalo, ističe Ćustić.

Prošlog tjedna održana je sjednica Nadzornog odbora na koju su po prvi put u povijesti bili pozvani i predstavnici medija, a upravo s ciljem još veće transparentnosti funkcioniranja Kluba.

- Nogometni klub Zadar je danas najotvoreniji klub prema javnosti, o čemu najbolje mogu posvjedočiti sami predstavnici medija, kojima su na dnevnoj bazi dostupne sve informacije o klubu, njegovim aktivnostima i funkcioniranju. O svemu tome spreman sam, ukoliko želite, govoriti i pred Gradskim vijećem Grada Zadra i smatram da nema potrebe da za to čekamo sudsko rješenje vlasničkog pitanja.

Što se tiče pitanja infrastrukture neophodne za igranje Druge HNL, kada kažete da će Grad Zadar ispuniti sve stvari koje je dužan, morate znati da je upravo to bio jedan od razloga zbog kojih NK Zadar nije dobio licencu za igranje u tom natjecanju sljedeće sezone. Drago mi je da se Grad Zadar napokon, nakon toliko godina, uključio u naše aktivnosti poboljšanja nogometne infrastrukture i vjerujem da zajedničkim snagama možemo napraviti jako puno, kaže Ćustić.

Iskreno žalim što Nogometni klub Zadar nije u većinskom vlasništvu Grada Zadra, no za to sigurno nisu krivi ni odgovorni ljudi koji trenutačno rade u Klubu. Unatoč tome, držim da je obveza Grada da skrbi o klubu tako duge i bogate tradicije, koji je dao mnogo velikih igrača i ljudi, koji su proslavili Zadar diljem svijeta i u kojemu danas trenira oko 500 mladih sportaša. Sigurno da sve ovo što smo napravili u protekle dvije i pol godine ne bismo mogli bez sredstava iz gradskog proračuna, ali da bismo nastavili uzlaznom putanjom i što prije se u potpunosti riješili bremena prošlosti potrebna nam je još bolja komunikacija i suradnja, ističe se u priopćenju.