Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Zadar svake godine sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama u suradnji s ustanovama, udrugama, medijima i pojedincima u Zadarskoj županiji, nastojeći potaknuti svijest o važnosti prevencije ovisnosti i zlouporabe droga.

Stoga pozivamo sve građanke i građane Zadarske županije da nam se i ove godine pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, 26.6.2019. od 10.30 do 12 sati u zgradi Poliklinike OB Zadar (Ljudevita Posavskog 7). Putem informativnog štanda na kojemu će se prisutnima dijeliti promotivni i informativni materijali, svi zainteresirani će se moći informirati o različitim oblicima i sredstvima ovisnosti kao. i o tematici vezanoj uz mentalno zdravlje, navodi se u pozivu kojeg potpisuje Stela Klepac Erstić, dr. med.

Opća skupština Ujedinjenih naroda je 1987. proglasila 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama želeći time upozoriti globalnu svjetsku javnost na rastući problem zlouporabe droga u društvu i potrebu uključivanja svih aktera, kako na globalnoj, tako i na nacionalnoj razini, za djelovanje u postizanju zajedničkog cilja: Međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga.