Povodom 28. obljetnice formiranja i borbenog djelovanja 112. brigade, na Gradskom groblju ispod Središnjeg križa položeni su vijenci i svijeće za sve poginule pripadnike ove legendarne postrojbe.

Također, odana je počast svim poginulim braniteljima Domovinskog rata. U ime Grada Zadra, vijenac su položili gradonačelnik Branko Dukić sa zamjenicima, Antom Babićem i Jagodom Surać, dok su u ime Zadarske županije isto učinili župan Božidar Longin sa zamjenicima Šimom Vickovićem i Šimom Mršićem.

Obilježavanje se nastavlja održavanjem sv. mise u nedjelju u katedrali sv. Stošije.

112. brigada u Domovinskom je ratu izgubila 74 svoja suborca dok se dvojica do danas vode kao nestali. Također, teže i lakše je ranjeno više od 300 pripadnika brigade. Prva je to vojna postrojba formirana na zadarskom području sa zadaćom da brani područje od Karlobaga do Stankovaca i od Velebita do zadarskog i biogradskog akvatorija, odnosno područje današnje Zadarske županije.

Nakon ustrojavanja i uspješne obrane Zadra i njegovog zaleđa u 1991. godini, 112. brigada daje veliki doprinos u pobjedničkim i oslobodilačkim akcijama Maslenica i Oluja, te u završnim borbama u Bosni i Hercegovini. Za vrijeme Domovinskog rata u 112. brigadi borilo se više od 11.000 hrvatskih branitelja što je svrstava u najbrojniju postrojbu Hrvatske vojske.

Za ukupan doprinos u razvoju hrvatske vojske, sudjelovanju u Domovinskom ratu i stvaranju i obrani samostalne i neovisne Republike Hrvatske, 112. brigada odlikovana je Redom Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u ratu.