Stigla nam je reakcija gradonačelnika Branka Dukića na objavu iz Nogometnog kluba Zadar koja je uslijedila nakon smjene direktora Svetka Ćustića.

"Gradonačelnik Dukić poručio Ćustiću: Meni je svejedno jesi li u NK Zadru ti ili Reno Sinovčić.", istaknuto je na Facebook stranici kluba koji je u suvlasništvu Grada Zadra.

- Nisam uopće sudjelovao na sjednici Nadzornog odbora, a kamoli da sam rekao takvo nešto. Usprkos osobnim napadima poštujem gospodina Svetka Ćustića kao osobu kao i sve što je prošao i neću ulaziti u medijske rasprave s njim. Niti je to dobro za NK Zadar, niti za gospodina Ćustića, a mislim da svi kojima je stalo do NK Zadra ne očekuju od nas medijsku sapunicu i prepiske nego da stavimo ego po strani i da svatko preuzme odgovornost u skladu s ovlastima i rezultatima. Klub ima Nadzorni odbor, Nadzorni odbor sukladno izvještaju i svojem viđenju donio odluku. Kazao sam kako nismo zadovoljni stanjem u klubu, ali ne vjerujem da itko je. Za Grad je presudno da se financijama kluba upravlja odgovorno, transparentno i u skladu s propisima RH. Drugi cilj je da se što veći broj djece u Zadru bavi nogometom na što boljoj razini, a ako je pri tom moguće ostvariti i sportski rezultat to je svakako poželjno. Grad Zadar je u prethodnom razdoblju, pa će tako i u budućnosti ispunjavati preuzete obaveze prema Klubu. Primamo na znanje odluku Nadzornog odbora, no inzistirat ćemo da nas se redovito izvještava o provođenju nabrojenih ciljeva.", poručio je Dukić.

No iz kluba ističu kako nije riječ o izjavi iznesenoj na jutrošnjoj sjednici, već u ranijem razgovoru između Dukića i Ćustića.

- Rekao mi je to oči u oči. No on u puno slučajeva nije pri sebi pa vjerujem da nije bio ni tada jer to samo i može reći netko tko nije pri sebi. Zna on da je to rekao i mi smo to u međuvremenu i raščistili, rekao nam je Ćustić dodajući kako je od gradonačelnika čuo i gore stvari, ali ih ne želi iznositi.