Organizator peticije za konačno zatvaranje, a protiv proširenja odlagališta "neopasnog" otpada Diklo Mario Živković nastavlja s prikupljanjem potpisa koji će biti predani u grqadsku upravu. Iako je prvotno namjeravao ograničiti akciju na dva tjedna, Živković je nastavio s prikupljanjem potpisa jer se nije uspjelo doći do svih građana koji su suglasni sa zatvaranjem deponija te zabranom odlaganmja opasnog otpada do daljnjega.

- Budući da nisam stigao obići cijeli grad, a velika je zainteresiranost građana, produžujem rok za potpisivanje do daljnjega. Mislim da je sama prijava policiji i početak peticije skrenuo pozornost na naš veliki problem deponij i ilegalno dovezen grit. Drugo, kako sam obećao da ću tražiti da se provjeri tvrtka koja je za grit i „crni mulj" napravila analizu da sadržaj nije opasan za zdravlje, tako sad zajedno sa Inicijativom građana Zatona Obrovačkog, Obrovca, Jasenica, Kruševa, Maselnice, Novigrada itd. molim poštovanog gospodina gradonačelnika Dukića da svojim autoritetom izvrši pritisak na vlasnike otpadnog grita koji je odložen na deponiju Diklo i Zatonu Obrovačkom na način da se uzorkuje i analizira sastav ilegalno odloženog otpada na navedenim mjestima u neovisnoj državnoj ustanovi npr. Institut Ruđer Bošković ili institut Končar, ističe Živković.

Neovisna analiza grita u Nacionalnom institutu za javno zdravlje u Sloveniji dala je potpuno različite rezultate od onih koje je dobila tvrtka Hidro Lab, koja je tu istu analizu provodila za tvrtku Inter grit. U količinama većima (nekada i višestruko) od dopuštenih u njemu se nalaze olovo, živa, kadmij, molibden, cink, bakar, krom, berilij, nangan, brom... Zbog toga se opravdano sumnja u sve prethodno naopravljene analize.

- U ime građanske inicijative koja se protivi odlaganju opasnog otpada, još jednom Vas molim da nam pomognete u rasvjetljavanju ovog slučaja, piše u dopisu što ga je Živković uputio gradonačelniku Dukiću.