Zbog nedavno izgubljenog spora Opće bolnice Zadar, vijećnik Akcije mladih Kristijan Kotlar na posljednjoj je sjednici doveo u pitanje kompetetnost predsjednika Gradskog vijeća Zvonimira Vrančića.

Podsjetimo, zadarska bolnica pod prijetnjom ovrhe mora platiti 4 milijuna kuna građevinskoj tvrtki Lavčević. Iznos je to glavnice od 1.8 milijuna kuna plus kamata koje su se nagomilale u dugotrajnom sudskom procesu kojim je Lavčević tražio novac za naknadne radove na gradnji bolničke kuhinje u vrijeme dok je ravnatelj ustanove bio upravo Vrančić. 

- On je kao svjedok u slučaju rekao da nikakva suglasnost nije od njega tražena. Kako je uopće moguće da se izvedu radovi u vrijednosti od 1,8 milijuna kuna, a da ravnatelj ustanove nema pojma da se ti radovi izvode?! Da li je takva osoba danas uopće kompetentna za presjedavanje Gradskim vijećem?, upitao je Kotlar.

Vrančić je prvo napomenuo kako pitanje nije postavljeno na pravilan način jer on kao predsjednik Gradskog vijeća po statutu ne može odgovarati na viječnićke upite. No ipak je dao odgovor na istup kojeg je, kada ga je Kotlar prekinuo iz klupe, nazvao budaleštinama:

- U sedam godina mog mandata ravnatelja bolnice napravljeno je više nego u sedam stoljeća, što vi neće napraviti ni da živite 700 godina. Ako obiđete bolnicu, vidjet ćete da je tamo puno toga napravljeno. Kuhinja je na ponos naše bolnice. Da, bilo je dodatnih radova koji mogu biti u vrijednosti od 25 % ugovorene cijene. Nakon godinu i pol dana, nadzor i izvođač radova tražili su dodatne novce jer su, tobože, u završnom računu krivo obračunali troškove. Nije ravnatelj bolnice taj koji zna cijenu dodatnih radova, već je za to odgovoran plaćeni nadzor. Nije napravljena šteta bolnici, sve je učinjeno na njenu dobrobit, istaknuo je Vrančić, koji je, kada se prije 10 godina otvorila bolnička kuhinja, postao gradonačelnik Zadra. Mandat ravnatelja bolnice tada je dobio Dario Nakić, bivši ministar te aktualni pročelnik Službe za interne bolesti kao i gradski vijećnik, dok je Ginekologije preuzeo sadašnji gradonačelnik Zadra Branko Dukić.