Gradski vijećnik Akcije mladih Kristijan Kotlar na svojoj je privatnoj Facebook stranici jučer na neprimjeren način pisao o mađarskim turistima koje je ranije tog dana ugostio.

"Nakon 1000+recenzija, koju stotinu više rezervacija i par tisuća ugošćenih turista, danas prvi put najozbiljnije razmišljam kako bi moga mađarskoj stoki glavu rascipiti palicom. A tek su se checkirali...", piše Kotlar, ne navodeći razloge ljutnje, da bi kasnije u komentarima dodao: "Istetovirat ću im Bana Jelačića na čelo. j... im pas mater".

U konverzaciju su se uključili i Kotlarovi prijatelji, među njima vijećnica u Županijskog skupštini Marjana Botić, koja je konstatirala kako će oni "poći brzo ća u pm odakle su i došli".

- Naravno da mi je danas žao što sam jučer to napisao, nakon nekoliko sati obrisao sam objavu s Facebooka. Bavim se ovim poslom nekoliko godina, uvijek imam dobrih iskustva, ali gurkanje, unošenju u ice, neukusni komentari, pitanja ima li u Zadru striptease bar, pa neprimjerena gestikulacija nakon što sam rekao da nema... Stvarno me izrevoltiralo, bio sam frustriran a svoje sam frustracije istukao na Facebooku. Nije primjereno, ali bolje tako nego da sam ušao u fajt s tim gostom, kaže nam jutros Kotlar.

Dodaje kako nije političar da bi se pravdao hakiranjem profila, a žao mu je ako je osramotio svoje kolege iz Akcije mladih. Činjenica jest da mu se kolege iz branše, koji primaju više turista iz Mađarske i Poljske, žale kako iz tih zemalja dolazi najveći broj "problematičnih" gostiju.

- Moja objava ne znači da je mrzim Mađare, ili da mislim da su svi ili većina pripadnika tog naroda problematični. Svaki čovjek je priča za sebe i tako ću im i dalje pristupati u ovom poslu, zaključuje Kotlar.