Grupa Zadrana zatekla je danas oko 15 sati na nenaseljenom otoku Mala Kurba, smještenom između Sita i Kornata, primjer nemara prema životinjama.

- Četiri zdrava magarca ostavljena su na pustom otoku bez hlada i vode. Kad su nas ugledali, ušli su u more i zavijali, Odnio sam im 10 litara vode. Čim sam se približio, krenuli su prema kanistru. Nekako sam uspio izliti vodu u kantu, a oni su odmah potukli oko vode. Alfa mužjak nije nikome dao da priđe, ali nekako su to popili, a pola isprolijevali. Nisam siguran da su svi pili, javlja nam zabrinuti čitatelj.

On je nazvao Park prirode Telašćica iz kojeg su mu rekli kako to nije u njihovoj nadležnosti. Nakon toga obratio se nama u nadi da će objava u medijima pomoći životinja.

- Sličan slučaj zbio se nedavno u šibenskom akvatoriju kada šest nazvanih institucija nije moglo ili nije htjelo dati nikakvu korisnu informaciju i na kraju je putem medija nesretna magarica spašena i udomljena. Ovo je baš užas, ističe čitatelj dodajući da onaj koji ih je tu ostavio krši zakon te može biti kažnjen kaznom do šest mjeseci zatvora.

Riječ je o stavku 205. Kaznenog zakona koji glasi: "tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci. Upravo se u takvom stanju nalaze ove životinje kojima je što prije potrebna pomoć nadležnih institucija kojih smo obavijestili o slučaju.