Zadarska policija u svojim redovima ima čovjeka koji je ključ uspjeha u turizmu. Riječ je o Sandri Rončević čiji je profesionalni rad prepoznat prilikom komunikacije sa stranim i domaćim gostima zbog čega je nominirana od strane Hrvatske turističke zajednice za nagradu "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu" u kategoriji najdjelatnika, odnosno policajku godine.

Rončević je policijska službenica za analizu rizika. Riječ je o dokumentu koji se donosi dva puta godišnje, a u kojem se analiziraju događanja na granici, objašnjava nam viša policijska narednica. 

Nominacija za godišnju nagradu HTZ-a za nju ima posebno značenje. 

- Za mene ovo puno znači, posebno zato što sam povratnica iz Australije. Ovo je veliko priznanje za moj rad i zahvalna sam načelniku Policijske uprave zadarske Antonu Dražini koji to prepoznaje, istaknula je Rončević kojoj je na Danu policije u putničkom terminalu u Gaženici uručena i zahvalnica za predan rad. Upravo će Gaženica ubrzo postati njezino novo radno mjesto u koje će se preseliti iz Zračne luke Zadar. 

- Nove prostorije svakako će nam olakšati rad i veselim se novom radnom mjestu, istaknula je službenica za analizu rizika.

Rončević u policiji radi već 25 godina, otkada se iz Australije vratila u Zadar. 

- U Australiji sam rođena i živjela sam tamo 19 godina. Tata je uvijek patio za povratkom u Hrvatsku pa se cijela obitelj 1993. godina vratila u Zadar. Iako sam rođena u Australiji, volim Hrvatsku i ona je moj dom, istaknula je Rončević koja početkom listopada putuje u Osijek na svečanost dodjele godišnjih nagrada Hrvatske turističke zajednice.