Iako je odustao od rješenja problema parkiranja turističkih autobusa u Zadru, Tomislav Fain, predsjednik Strukovne sekcije turističkih agencija pri Županijskoj gospodarskoj komori Zadar, Odjela za komunalnu djelatnost uputit će prijedloge vezano za čistoću javnih površina. Od TZ Grada Zadra tražit će da im na tjednoj razini šalju obavijesti o novostima. Voditeljica zadarske ispostave Državnog inspektorata Iva Dunatov pozvala je šefove i vlasnike turističkih agencija poručila im je: obratite nam se s povjerenjem. Inspekcija je, prema njezinom izlaganju imala posla sa sudionicima turističko- ugostiteljskih djelatnosti. Bilo je kažnjavanja ali i pečaćenja onih koji su bez uvjeta ili ilegalno radili. Najvažnije su to informacije s današnje strukovne sjednice na kojem je zaključeno da nakon najava za lošiju sezonu, ona je ispala na razini lanjske.

Međutim, ono što su građani primjećivali, povratna je informacijama koju su dobivali u agencijama - Grad je prljav i zapušten.
- Dojam je da je ove godine dosta vladao nered, bilo je nečistoća, bilo je neuredno i prljavo. Žalili su se i gosti... A drugi problem su ventilacijski odvodi restorana koji su očito u puno slučaja nepravilno izvedeni jer smrdi na puno lokacija kada se prolazi kroz grad, navela je Iva Bencu, vlasnica agencije Feral-tours s kojom su se i ostali složili. Kao i s činjenicom da im je u posljednje dvije godine sve više loših recenzija koja dobivaju od turista koji su bili u Zadru. Simpatični i srdačani ljudi više ne mogu nadomjestiti problem parkinga i sve one neugodnosti od domaćina koji su to izgubili kako se turizam grana u svim smjerovima. Mi i dalje čekamo viziju i strategiju turističkog razvoja Zadra i to stalno ističemo, kazala je Iva Bencun koja ima jako puno iskustva u agencijskom poslu.

Ona je bila i sudionica prošlotjednog skupa o turističkom potencijalu zadarskog zaleđa na kojem se također čulo da ovakav turizam i sezona koja se proglašava uspješnom postaje neodrživa.