Pola godine otkako je odlukom ministrice Blaženke Divjak zbog slučaja žigosanja smijenjen dugodišnji ravnatelj Ekonomsko - birotehničke i trgovačke škole Zadar Jozo Dragić, izašao je natječaj za imenovanje novog ravnatelja/ice škole.

Nema sumnje kako je najizglednija kandidatkinja za ravnateljsko mjesto Zdenka Sršen Juričević, diplomirana ekonomistica i članica HDZ-a koja školu na Boriku vodi od početka travnja, a ranije je u njoj predavala ekonomsku grupu predmeta.

- Škola ide u dobrom smjeru. Puno je posla, a ono što je najvažnije je pozitivna atmosfera i pozitivan impuls kojeg smo postigli, rekla nam je v.d. ravnateljica potvrdivši kako će se javiti na javni natječaj.

Prema natječaju kojeg je objavila nova predsjednica Školskog odbora Josipa Jurica, kandidati moraju imati završen studij i najmanje osam godina radnog iskustva u školskim ili drugim ustanovama u sustavu obrazovanja ili u tijelima državne uprave nadležnima za obrazovanje, od čega najmanje pet godina na odgojno-obrazovnim poslovima u školskim ustanovama. Školskom odboru moraju dostaviti i program rada za petogodišnje mandatno razdoblje, a posebno će se vrednovati i dodatne kompetencije - poznavanje stranog jezika, osnovne digitalne vještine i iskustvo rada na projektima. Rok za podnošenje prijava je 8 dana od objave natječaja, 27. rujna.