Sutra, u četvrtak, 17. listopada 2019. godine, Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, obići će gradilište Osnovne škole Novi Bokanjac. Obilazak je predviđen u 14.15 sati, javljaju gradske uprave obavijest koja je postavljena i na stranicama Ureda predsjednice. 

Tako će predsjednica, koja je u utrci za novi mandat, nakon otvaranja 21. nautičkog sajma Biograd Boat Show svratiti u Zadar, konkretnije na adresu Franje Fanceva 19. Na ovu smo se adresu nakon najave uputili i mi kako bi uvidjeli da tamo gradilište još uvijek ne postoji. Na njemu su, naime, ovih dana započeli tek pripremni radovi, a građevinska tabla i ograda još nisu postavljeni.

U glasnogovorničkoj službi na naše je pitanje za pojašnjenjem nastao muk, no uspjeli smo dobiti resornog pročelnika Darka Kasapa koji nam je rekao kako će tek sutra u gradilište biti uveden izvođač radova, zadarski Kekić Avangard. Ovaj postupak mora obaviti nadzorna služba iz zagrebačkog PO-MARK-a s kojim je tek nedavno potpisan ugovor. Prema informacijama investitora, radovi će zapravo započeti dan nakon posjeta predsjednice, odnosno u petak.

Podsjetimo, riječ je o zajedničkoj investiciji Grada Zadra i Zadarske nadbiskupije vrijednoj 50 milijuna kuna. Procijenjeno vrijeme trajanja radova uz novu crkvu je 15 mjeseci, što znači da škola neće biti otvorena do početka sljedeće školske godine, kako se to prvotno najavljivalo.