Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru za Index je potvrdio da su žalbe na mjere opreza koje im je odredio sudac Ivan Marković kad ih je pustio da se brane sa slobode uložili neki od branitelja osumnjičenih za slučaj silovanja u okolici Zadra. Žalbe su moguće u roku od tri dana od primitka prvostupanjskog rješenja.

Mjere opreza uključuju zabranu približavanja žrtvi, zabranu komuniciranja sa žrtvom te javljanje u policijsku postaju dva puta mjesečno, a neki od osumnjičenih su uložili žalbu na to rješenje koje uključuje ove navedene mjere.

- Neki su tek u ponedjeljak i utorak primili rješenje, a neki će tek u subotu pa se to prebacuje za ponedjeljak, tako da je ponedjeljak zadnji rok za žalbu. Također, neki branitelji osumnjičenih su već podnijeli žalbu na rješenje suda, rekao je glasnogovornik Visković.

Navodi kako o žalbama odlučuje Izvanraspravno vijeće suda koje se sastoji od tri suca, među kojima ne smije biti sudac istrage. Odluka može biti ukidanje, preinaka ili potvrda prvostupanjskog rješenja.