Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je posjetila gradilište Osnovne škole Novi Bokanjac. Ondje su je dočekali znatiželjni stanovnici Novog Bokanjca i veliki broj djece s kojom se predsjednica kao i sa starijima slikavala.

Uz župana Božidara Longina, koji je s Kolindom došao iz Biograda, predsjednicu RH su na gradilištu dočekali zamjenici gradonačelnika Jagoda Surać te Ante Babić. On je zajedno s resornim pročelnikom Darkom Kasapom predsjednici predstavio projekt katoličke osnovne škole koju Grad Zadar gradi zajedno sa Zadarskom nadbiskupijom. U njezino ime bio je ekonom, don Srećko Petrov, ujedno župnik obližnje crkve.

Dogradonačelnik Babić, ujedno tajnik zadarskog HDZ-a, morao je Predsjednicu, zanesenu dočekom, upozoriti da kasni na skup u SC Višnjik, gdje su je čekali HDZ-ovci.

U dočeku pedsjednice bili su i pročelnici  Joso Nekić, Ivan Mijolović, Šime Erlić te Siniša Krekić, vlasnik tvrtke Krekić Avangard koja će izvoditi radove. Kako doznajemo, gradonačelnik Branko Dukić je na putu u inozemstvu. Iz gradske uprave su potvrdili da je gradonačelnik Branko Dukić privatno odsutan do 22.listopada.

Na gradilištu je, za razliku od jučerašnjeg stanja, postavljena zaštitna ograda i tabla koja nagovještava sutrašnji početak radova vrijednih 50 milijuna kuna.

Kako je izgledao susret s predsjednicom, pogledajte u fotogaleriji našeg fotografa Krešimira Sorića.