Tržnica Zadar izmjenila je uvjete natječaja za davanje u najam kućica na Adventu u Zadru - iz prvotne verzije skinuta je odredba kako ponuđači trebaju imati minimalne tehničke uvjete za ugostiteljstvo najmanje jednu godinu prije objave poziva, te je rok za predaju ponuda produžen do 24. listopada.

Direktor Tomislav Letinić kaže kako je Tržnica htjela udovoljiti inicijativi Udruge ugostitelja, koja je kao jedan od inicijatora Adventa tražila da njezini članovi imaju početnu prednost u zakupu kućica.

- Međutim, naknadnom provjerom s Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja i pravnih službi Grada Zadra, utvrdilo se da bi se tim uvjetom moglo narušiti slobodno natjecanje te smo po hitnom postupku izbacili članak, rekao nam je Letinić.

Zbog te promjene promijenjen je i rok predaje zahtjeva. Ugostiteljima je predloženo da već sada pošalju sličan zahtjev za sljedeću godinu, kako bi se imalo dovoljno vremena za pripremu poziva koji bi im dao prednost, a da je u skladu sa zakonom.

Ugostitelji i trgovci, kaže Letinić, do sada su iskazali veliki interes za najam kućice na Adventu, koji će trajati od 22. studenog do 2. siječnja.

- Javili su se ugostitelji s Poluotoka i izvan Poluotoka, a ima nešto i onih koji nisu ugostitelji. Svi koji su prošle godine imali kućicu ponovno su dali zahtjev, otkriva Letinić.